Fotogalerij met foto’s van het stadsfront van Kampen

Foto’s van het stadsfront van Kampen aan de IJssel

Ik ben geboren en getogen in Kampen, een stad met één van de meest fotogenieke stadsfronten van Nederland. Sinds ik fotografeer maak ik dan ook met regelmatig foto’s van Kampen.

Ik ga ’s morgens graag vroeg de deur uit om met mijn fotocamera langs de IJssel te staan om het stadsfront van Kampen bij zonsopkomst te kunnen fotograferen. Het is een geweldige ervaring om de lucht spectaculair te zien kleuren en de stad Kampen tot leven zien komen.

Het fotograferen van het stadsfront van Kampen valt volgens mij in de categorie landschapsfotografie. Ik fotografeer, als de omstandigheden het toelaten, dan ook altijd vanaf statief. Hierbij maak ik dan ook meest meerdere foto’s met verschillende belichtingen om een zo groot mogelijk dynamisch bereik in de foto te krijgen. Omdat de zon altijd achter het stadsfront van Kampen ondergaat kan dit alleen met tegenlicht gefotografeerd worden. Het samenstellen van een HDR foto zorgt er dan voor dat er toch detail in het stadsfront te zien zijn en dit niet een zwart silhouet wordt.

Ik mag ook graag foto’s van Kampen maken waarbij ik een 10-stops grijsfilter gebruik. Dit filter werkt als een zonnebril en laat tien keer minder licht door. Hierdoor is het mogelijk om langere sluitertijden te gebruiken wat een mooi effect in de wolkenlucht teweeg brengt en het water van rivier de IJssel op de foto mooi glad wordt en een zijde glans krijgt.

Het stadsfront van Kampen is niet alleen mooi te fotograferen bij zonsopkomst of zonsondergang. Het leent zich ook erg goed voor avondfotografie. In het blauwe uur zijn er de mooiste foto’s te maken als het licht van de stadsbrug met de gouden wielen aangaat, en ook de Nieuwe Toren en de bruine vloot aan de IJsselkade fraai verlicht zijn. Het warme licht van de straatverlichting vormt dan een fraai contrast met de koele diepblauwe lucht direct na zonsondergang.

Lijkt het je leuk om een keer met mij mee te gaan? Ik kom graag in contact met een hobbyfotograaf die dezelfde passie heeft.