Blog

Macrofotografie moeilijker dan ik dacht

Macrofotografie moeilijker dan ik dacht

Hieronder nog enkele macrofoto’s die ik heb gemaakt met de Tamron 90mm 2.8 macrolens. Ik was me er van bewust dat macrofotografie geen makkelijke vorm van fotografie is maar het vat me toch nog behoorlijk tegen. Scherpstellen is een hele kunst door de uiterst kleine scherptediepte . Het geringste zuchtje wind kan een onderwerp al zodanig bewegen dat het buiten het scherpte gebied valt. Scherpstellen moet ook handmatig gebeuren omdat de autofocus er gewoon 99 van de 100 keer naast zit. Handmatig scherpstellen door de zoeker is niet te doen dus dat moet dan weer met behulp van het LCD scherm achterop de camera gebeuren. En dan heb je ook nog te maken met insecten die echt niet geduldig blijven zitten wachten totdat je de camera in hebt gesteld om de foto te maken. Hoewel macrofotografie leuk is kan het dus ook wel heel frustrerend zijn.

De macrolens begon overigens kort na aankoop nukken te vertonen en heb ik weg moeten brengen voor reparatie. Tja, dat blijft het risico bij tweedehands zaken. Je moet de verkoper maar op zijn blauwe ogen geloven dat ‘ie van een oud vrouwtje is geweest en altijd binnen heeft gestaan’. Ik hou het maar op domme pech. Helaas bleek de lens na reparatie nog niet helemaal goed te zijn daar de lens niet meer in de verte wilde scherp stellen. De lens ligt momenteel dus weer bij de reparateur en heb ik al ruim een week of vijf geen beschikking over de macrolens.

Comments are closed.