Blog

Foto’s vlootschouw Sail Kampen 2018

Foto’s vlootschouw Sail Kampen 2018

In het Paasweekend van Vrijdag 30 maart tot en met Maandag 2 april 2018 vond in Kampen het evenement Sail Kampen 2018 plaats. Vele historische schepen lagen gedurende dit evenement afgemeerd aan de IJsselkade voor het van zichzelf al fotogenieke stadsfront van Kampen. Ook waren er gedurende dit weekend vele activiteiten georganiseerd in de binnenstad van Kampen.

Door omstandigheden heb ik persoonlijk alleen de vlootschouw van Sail Kampen 2018 mee gemaakt. Ik heb getracht hier foto’s van te maken en had me daarvoor aan de overkant van de IJssel gepositioneerd, recht tegenover het stadsfront van Kampen. De schepen die deelnamen aan het evenement kwamen tussen 18:00 en 20:00 uur één voor één stroomopwaarts voor het stadsfront langs varen en maakten ter hoogte van de Nieuwe Toren een draai om nog een keer terug te varen. Een ideale gelegenheid natuurlijk om foto’s van de historische schepen zoals de Halve Maen, statenjacht De Utrecht, de Stedemaeght, de Summertime, de Souverein, de Kamper Kogge en nog veel meer.

Helaas was de lucht in het begin van de avond helemaal bedenkt met een dik wolkendek waardoor de lucht compleet lichtgrijs was. Niet echt fotogenieke omstandigheden dus. Gelukkig brak de lucht gedurende de avond nog wel open en liet de zon zich nog even zien. Dit betekende echter wel dat er regelmatig tegen de zon in gefotografeerd moest worden wat natuurlijk ook de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

De foto’s die ik heb gemaakt zijn mij persoonlijk achteraf erg tegen gevallen. Natuurlijk is het makkelijk om de schuld van slechte foto’s te schuiven op de slechte lichtomstandigheden, gebruik van een matige kwaliteit lens en zo zijn er nog wel meer excuses denkbaar. Toch is het uiteindelijk degene achter de camera die de foto maakt, ene niet de camera zelf. Zeker nadat ik via de sociale media de mooiste foto’s van de vlootschouw Sail Kampen 2018 langs zag komen was ik helemaal klaar met fotografie. De lol was er voor mij af en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het niet in de vingers heb. Ik heb daarom verder ook geen bezoek meer aan het evenement Sail Kampen 2018 gebracht.

Het maken van foto’s van Kampen staat nu even op een laag pitje. De motivatie is even ver te zoeken. Wellicht dat ik me eens moet gaan oriënteren op het vinden van een andere vorm van fotografie die me misschien wel voldoening kan geven.

Comments are closed.