Blog

Na enige tijd weer een foto van Kampen

Na enige tijd weer een foto van Kampen

Medio februari / maart 2018 is Nederland in de greep van de griep. Er heerst een ware epidemie die al een hele lange tijd aanhoudt. Op het moment van schrijven ben ik gespaard gebleven van de echte griep, maar ben wel enige tijd flink verkouden geweest. Verkouden genoeg om me te belabberd te voelen om ook maar iets te ondernemen en ik ben dan ook al enige tijd niet meer met mijn fotocamera op pad geweest.

Naast een flinke verkoudheid heeft ook het weer niet meegewerkt de afgelopen tijd. Toen de lucht gisteren aan het einde van de middag open begon te breken moest ik er even op uit. Aan het eind van de middag heb ik de fotocamera en mijn statief gepakt en richting de IJssel gelopen. Aan de overkant van het water aangekomen leek het er op dat we inderdaad de zon onder zouden kunnen zien gaan. Ik heb mijn camera opgesteld in afwachting van wat zou gaan komen.

Het water van de IJssel was spiegelglad en het stadsfront van Kampen weerspiegelde prachtig op het wateroppervlak. Alle elementen voor een mooie foto waren aanwezig totdat er een binnenvaartschip langs voer en het spiegelgladde wateroppervlak verstoorde. Gelukkig werd het geduld beloond en kwam het wateroppervlak weer tot rust.

Op zeker moment kleurde de aanwezige wolkenflarden mooi op door het laatste licht van de ondergaande zon. Het water van de IJssel vormde een mooie spiegel en zo kon het geburen dat ik een mooie foto van het stadsfront van Kampen heb kunnen maken. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van een 4-stops grijsfilter om een wat langere sluitertijd te kunnen gebruiken. Dit heeft als gevolg dat het water glad en zijdezacht wordt op de foto, en ook de wolken een vaag en dromerig effect krijgen.

Een half uur nadat de zon achter de horizon was verdwenen ging de straatverlichting aan. De stadsbrug, de Bovenkerk, de Nieuwe Toren en andere gebouwen van het stadsfront van Kampen werden mooi verlicht. Dit kunstlicht vormde een mooi contrast met de diep blauwe lucht en leverde ook nog een mooie foto van Kampen op. Hierna heb ik mijn camera weer opgeborgen en ben met toch twee mooie foto’s van Kampen weer naar huis gegaan.

Comments are closed.