Blog

Zonsondergang aan de Zwartendijk in Kampen

Zonsondergang aan de Zwartendijk in Kampen

Gisteravond was de lucht kraakhelder en ben ik naar de Zwartendijk in Kampen afgereisd om een foto van de zonsondergang te maken. Omdat er geen wolk aan de lucht stond was de lucht niet echt fotogeniek. Ik heb toch een leuke foto kunnen maken van de kenmerkende oranje gloed van een zonsondergang .

Ik heb ook nog een foto gemaakt kort voor zonsondergang waarbij het licht heel mooi over het landschap strijkt, wat uiteraard kenmerkend is voor het zogenaamde gouden uur. Helaas kan de lichtmeter van de camera niet overweg met de sterke contrasten tussen een fel belichte lucht en een donkere voorgrond. Gelukkig had ik twee foto’s gemaakt waarbij op de ene foto de lucht overbelicht is en de voorgrond wel goed is belicht, en een foto waarop de voorgrond onderbelicht is maar de lucht wel goed is belicht. Ik heb deze twee foto’s samengevoegd en het resultaat is misschien niet helemaal super maar de sfeer in de foto vind ik persoonlijk toch wel heel erg mooi.

Comments are closed.