Foto’s van Kampen

Foto’s mooie plekjes in Kampen

Kampen heeft naast een mooi fotogeniek stadsfront nog meer te bieden voor een fotograaf. De historische binnenstad kent vele gebouwen en plekken die het fotograferen meer dan waard zijn.

In het zomerseizoen is de Nieuwe Toren ook te beklimmen en biedt een wijds uitzicht over de Hanzestad Kampen. Vanaf de toren zijn dan ook mooie foto’s van Kampen en de IJssel te maken. Met beide voeten weer op de grond zijn er in de binnenstad van Kampen nog meer mooie locaties voor het maken van een foto van Kampen te vinden.

Het oude raadhuis aan de Oudestraat, de Botermarkt, de Koornmarkt, de poorten en de Bovenkerk. Het zijn zo maar enkele voorbeelden van locaties die zich uitstekend lenen om foto’s van Kampen te maken. Net buiten het centrum van Kampen ligt het stadspark van kampen, het zogenaamde groene hart, dat ook zeer fotogeniek is. Hier is ook de ‘mooiste boom van Kampen’ te vinden, een karakteristieke boom waarvan het blad in de herfst knalgeel kleurt.

Ook ‘s avonds kunnen er mooie foto’s van Kampen worden gemaakt.

Niet alleen overdag, maar ook als de zon achter de horizon verdwenen is kan de fotograaf zijn hart nog ophalen in Kampen. Veel gebouwen en monumenten zijn namelijk door de stichting ‘Lichtstad Kampen’ voorzien van aanlichting. Als de avond invalt en de straatverlichting wordt ontstoken bieden deze gebouwen zeer fotogenieke locaties. Voorbeelden zijn onder meer de Nieuwe Toren, de Bovenkerk, de Cellesbroederspoort maar ook dwarssteegjes van de Oudestraat. Bij avond is er ook genoeg te zien en te ontdekken in Kampen. Dus ook dan is het heel goed mogelijk om mooie foto’s van Kampen te maken.

Ben jij ook woonachtig in Kampen en lijkt het je leuk om samen op pad te gaan om foto’s te maken? Doe dan eens een berichtje. Ik zou graag kennis willen maken met mensen die ook een passie hebben voor het maken van foto’s van Kampen.