Jonge ganzenkuikens in het stadspark van Kampen

Nieuw leven in de lente

Jonge ganzenkuikens in het stadspark van Kampen

Het is voorjaar en dat betekent ook weer nieuw leven in het park, zoals de jonge ganzen. Het blijft vreselijk leuk om naar dat jonge grut te kijken en ze te fotograferen.

Het is lente, en dat betekent dat de natuur weer tot leven komt. Het is ook de tijd dat de vogels gaan broeden. Zo ook in het stadspark van Kampen. In het park zijn talloze ganzen te vinden en ieder jaar weer zijn er rond deze tijd dan ook ganzenkuikens te zien.

Ik ben ’s morgens vroeg de deur uit gegaan om in het stadspark foto’s van jonge ganzenkuikens te gaan maken. Ik trof een koppel Canadese ganzen die langs de gracht in het gras aan het grazen waren. Zowel de ouders, als ook de jonge ganzenkuiken, waren totaal niet bang van mijn aanwezigheid en toonden geen enkele agressie. Uiteraard hield ik wel gepaste afstand, en was ik ook plat in het natte gras gaan liggen. Op deze wijze heb ik enkele foto’s van ganzenkuikens kunnen maken.

Ik heb voor deze foto’s gebruik gemaakt van mijn Tamron 70-200mm F2.8 lens gemaakt. Hierdoor kon ik op gepaste afstand blijven en toch redelijk inzoomen. Met een diafragma van F2.8 kwam er licht genoeg binnen en kon ik van een snelle sluitertijd gebruik maken, iets wat wel nodig is bij de beweeglijke ganzenkuikens. Met een wijd open diafragma van F2.8 had ik ook een beperkte scherptediepte waardoor de achtergrond mooi wazig werd.

0
Kuiken van de Canadeze gans op zoek naar voedsel in het gras
0
Ganzenkuiken staand in het gras met een klein takje in de snavel
0
Ganzenkuiken op zoek naar voedsel in het natte gras
0
Jong ganzenkuiken in het stadspark van Kampen
0
Ganzenkuiken met één van de ouders op de achtergrond
0
Kuiken van Canadese gans tegen licht achtergrond
0
Canadese gans met ganzenkuikens steekt voetpad over in het stadspark van Kampen
0
Vier ganzenkuikens bij elkaar aan de waterkant
0
Canadese gans met koppeltje ganzenkuikens
0
Ganzenkuiken met druppels water op de vacht
0
Ganzenkuiken in het gras
0
Ganzenkuiken zoekend naar voedsel in het gras
0
Ganzenkuiken in het stadspark van Kampen
0
In het gras grazend ganzenkuiken
0
Jong ganzenkuiken dat verbaasd in het gras kijkt
0
Ganzenkuiken met natte vacht
0
Ganzenkuiken met groen blaadje op de snavel
De foto's op deze website mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd, gekopieerd, gewijzigd, verspreid of gepubliceerd worden.