Kampen tijdens Earth Hour 2021

De stadsbrug kleurt groen

Kampen tijdens Earth Hour 2021

Tijdens Earth Hour op 27 maart 2021, een initiatief van het WNF, liet de gemeente Kampen de verlichting van de stadsbrug groen kleuren.

Elk jaar worden overal ter wereld op de laatste Zaterdag van maart tussen half negen en half tien ‘s avonds veel (kunst)licht gedoofd. Deze traditie is bekend als Earth Hour en is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds om bewustwording te creëren over onder meer klimaatverandering.

In 2021 viel het Earth Hour op Zaterdag 27 maart. De gemeente Kampen, die pas geleden de verlichting van haar stadsbrug had laten vervangen door LED verlichting, heeft ook mee gedaan aan het initiatief. De verlichting werd hier niet gedoofd, maar de stadsbrug kleurde tussen half acht en half tien ‘s avonds groen. De kleur groen wordt namelijk veelal geassocieerd met termen als duurzaamheid, milieu en natuur. De groene verlichting was dus symbolisch.

Op sociale media was de dagen er voor al te lezen geweest dat de stadsbrug van Kampen tijdens Earth Hour groen zou kleuren. Zo kon het dus gebeuren dat er rond zonsondergang al verschillende fotografen aanwezig waren aan het IJsselfront van Kampen. Het weer zag er aan het begin van de dag niet veelbelovend uit met veel regen en een harde wind. Aan het einde van de middag was de regen echter vertrokken en begon ook de wind te liggen. Zo liet de zon zich zelfs nog even zien voordat ze achter de horizon verdween. Dit zorgde nog wel even voor een mooi licht-donker contrast door de wegtrekkende bewolking. Een half uur er na ging dan de verlichting van de Nieuwe Toren en de stadsbrug aan en waren de omstandigheden best wel goed om een mooie foto te kunnen maken. Het water van de IJssel was tot rust gekomen en vormde bijna een strakke spiegel waarin de groene brug mooi weerspiegeld werd. Al met al heeft toch nog een paar mooie foto’s opgeleverd.

0
Een mooi contrast tussen licht en donker bij zonsondergang boven het stadsfront van Kampen
0
Een mooie warme zonsondergang met bewolking boven Kampen
0
De groen verlichte stadsbrug van Kampen tijdens Earth Hour 2021
De foto's op deze website mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd, gekopieerd, gewijzigd, verspreid of gepubliceerd worden.