Ik geef je een… rode tulp

Ik geef je een... rode tulp

Een tulpenveld bij zonsopkomst

"Ik geef je een roosje" zong Conny Vandenbos begin jaren '70. Een veld met rode tulpen bij zonskomst is echter ook heel mooi om te fotograferen, zeker als de omstandigheden ook nog eens perfect zijn.

Zaterdagochtend 24 april 2021 ging de wekker al vroeg. Ik had de dag er voor namelijk het idee opgevat om rond zonsopkomst tulpenvelden in de Noordoost polder te gaan fotograferen. Ik had de avond er voor één van de jongens, waar ik nog wel eens mee op pad ga, gevraagd of hij misschien een idee op welke locaties er nu tulpen in bloei stonden. Op de website van het Tulpenfestival, waarop de tulpenroute door de Noordoost Polder te vinden is, werd namelijk vermeld dat er ongeveer 10% van de tulpenvelden in bloei stond. Om ongeveer half vijf die ochtend kreeg ik een reactie dat hij inderdaad een paar velden wist en daarop zijn we samen richting Emmeloord gereden.

We waren iets voor zessen in de polder aangekomen op zoek naar een geschikte locatie. Dat valt toch nog wel tegen als de zon nog niet op is en de velden allemaal nog donker zijn. De meeste tulpenvelden bleken inderdaad nog niet in bloei te staan dus werd het bijna zoeken naar een naald in een hooiberg. We waren eigenlijk te vroeg en waarschijnlijk staan er binnen één à twee weken zeker veel meer tulpenvelden in bloei.

Op zeker moment spotten we een veld met  rode tulpen dat ook nog eens heel mooi gelegen was ten opzichte van de opkomende zon. Er bleek daar ook al een andere fotograaf aanwezig te zijn die dit bewuste veld de dag er voor al had gespot op zijn voorbereidende zoektocht naar tulpenvelden. We hebben ons opgesteld aan de rand van het veld en werden daar getrakteerd op een mooie zonsopkomst. Niet alleen de zon werkte mee, het was ook nog eens windstil wat de omstandigheden dus echt helemaal perfect maakte. De combinatie van de zonsopkomst met de rode tulpen zorgde voor een wel heel fotogeniek plaatje. Zeker toen de zon boven de horizon uit kwam en het zonlicht mooi over de tulpen heen streek. 

Het seizoen van de tulpenvelden duurt tot half mei. Wie weet doet zich er nog wel een keer een gelegenheid voor om nog een keer bezoekje aan de Noordoost Polder te brengen. Het blijft erg mooi om zo van de tulpen te kunnen genieten en mooie foto’s van de tulpenvelden te kunnen maken.

0
Een tulpenveld kort voordat de zon boven de horizon verschijnt
0
Veld met rode tulpen bij zonsopkomst
0
Warme zonsopkomst over een veld met rode tulpen in de Noordoost polder
0
Closeup van een rode tulp bij het eerste zonlicht
De foto's op deze website mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd, gekopieerd, gewijzigd, verspreid of gepubliceerd worden.