Foto’s van een Ierse Jack Russel

Foto's van een kleine schavuit

Een energieke Ierse Jack Russel

Onlangs kwam mijn fotomaatje JC met het idee om een fotosessie met zijn hond te doen. Hij heeft een hele leuke Ierse Jack Russel die bomvol energie bleek te zitten, en het was dan ook nog wel een opgave om hem bij te houden met de fotocamera.

Nadat ik onlangs een fotoshoot heb mogen doen waarbij ik foto’s van een Friese Stabij, dollend in het water, heb gemaakt heb ik een paar dagen terug opnieuw een hond mogen fotograferen. Mijn fotomaatje JC heeft namelijk een Ierse Jack Russel, die op het moment van schrijven 11 maanden oud was, en hij stelde voor om eens een fotoshoot van zijn hond te gaan doen.

De eerste keer dat ik deze hond, luisterend naar de naam Jimmy, heb ontmoet was ik al gevallen voor dit kleine kereltje. Jimmy is namelijk een heel speelse en lieve hond die graag vrienden maakt met iedereen. Ik was dus gelijk te vinden voor JC’s idee om foto’s van een Ierse Jack Russel te gaan maken.

Net als bij de laatste shoot die ik met een hond heb gedaan ben ik tijdens het fotograferen op de grond gaan liggen. Zodoende was ik op gelijke hoogte met de hond wat voor foto’s van een hond wel het meest wenselijk is. Dit bleek bij Jimmy echter niet te doen. Deze kleine schavuit is zo speels en zit zo vol energie dat hij niet bij te houden was. Daarbij vloog hij alle kanten op en was dan vaker buiten het bereik van de fotocamera dan er in.

Ik heb toch geprobeerd om een zo laag mogelijk standpunt in te nemen om zodoende toch wat mooie foto’s van een Ierse Jack Russel te kunnen maken. Er zitten uiteindelijk zeker enkele foto’s tussen waarvan ik zelf erg content ben met het uiteindelijke resultaat. Ook deze fotoshoot bleek eigenlijk een combinatie tussen actie- en portretfotgrafie te zijn. Actiefotografie omdat de hond vol energie zit en er echt geen rekening mee houdt dat je probeert om hem mooi op de foto te krijgen. Het is ook portretfotografie omdat je eigenlijk constant op moet letten. Je mag de aandacht geen moment laten verslappen omdat je dan net dat ene moment kunt missen. Ook een hond kan namelijk een mooie gezichtsuitdrukking hebben, of net een hele mooie blik in de ogen hebben, als er interactie is met de baas.

Voor het maken van de foto’s van een Ierse Jack Russel heb ik gebruik gemaakt van de Canon 70-200mm F4L lens. Een fantastische lens die misschien niet zo lichtsterk is als de F2.8 maar die wel een hele goede kwaliteit heeft. De camera heb ik ingesteld op diafragma F4 in de diafragmavoorkeurstand, op mijn Canon de AV-stand, in combinatie met ISO200 om de actie bij te kunnen houden. Zo hoefde ik me niet druk te maken om de instellingen van de camera en had ik, mede door de zon, altijd een snelle sluitertijd. Focus op automatisch en AI Servo zodat de camera scherp zou blijven stellen op het bewegende onderwerp.

Ondanks de gebruikte instellingen bleek het, door de energie die de hond had dus toch nog een opgave om wat mooie foto’s van een Ierse Jack Russel te maken. Toch zitten er zeker foto’s tussen waar ik uiterst tevreden over ben en ik hoop toch vaker een hond te kunnen fotograferen.

0
Kleine zwarte hond kijkt vragend op naar zijn baasje
0
Kleine Ierse Jack Russel loopt over het zand met de tong uit zijn bek
0
Ierse JAck Russel staat op een klein strandje te kijken wat er om hem heen gebeurd
0
Speelse Ierse Jack Russel kijkt vol genot en is klaar om een sprint te trekken
0
Kleine zwarte Ierse JAck Russel zittend met recht voorpoot omhoog
0
Kleine Ierse Jack Russel zittend in het zand omhoog kijkend met tong uit zijn bek
0
Zwarte Ierse Jack Russel ligt met de voorpoten in het gat dat hij in het zand heeft gegraven
0
Ierse Jack Russel staand boven het gat dat hij in het zand heeft gegraven
0
Kleine zwarte hond rennend over het zand met beide voorpoten los van de grond
0
Ierse Jack Russel kijkt lief in de camera terwijl hij met een stok in de bek op het zand ligt
0
Kleine zwarte hond liggend op het zand met een stok in zijn bek
0
Kleine zwarte hond in hoog gras
0
Ierse Jack Russel staat in het hoge gras
0
Ierse Jack Russel voorzichtig pootje badend in het water
0
Een Ierse Jack Russel loopt langs het water met zijn kop omlaag
0
Speelse Ierse Jack Russel komt aanlopen langs het water
0
Kleine zwarte hond rennend langs de waterkant
0
Ierse Jack Russel rent speels langs het water met drie poten los van de grond
0
Kleine zwarte hond loopt onderzoekend langs de waterkant
0
Kleine zwarte hond staat met de kop omlaag te kijken wat er op het water gebeurt
0
Kleine Ierse Jack Russel komt aan rennen over het zand
0
Portretfoto van een kleine Ierse Jack Russel rechtop staand en kijkend in de verte
De foto's op deze website mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd, gekopieerd, gewijzigd, verspreid of gepubliceerd worden.