Nog een bezoekje aan de tulpen

Nog een bezoekje aan de tulpen gebracht

Geel tulpenveld bij zonsopkomst

Op 27 april 2021, Koningsdag, werd er veel zon verwacht. De nacht er voor kon het licht vriezen. Kans op een mooie zonsopkomst dus weer een bezoekje gebracht aan de tulpenvelden in de NOP.

Op Dinsdag 27 april, Koningsdag, had ik met enkele mede hobbyfotografen afgesproken om weer een bezoekje aan de tulpenvelden in de Noordoost Polder te brengen. We ontmoeten elkaar bij een tulpenveld met gele tulpen direct aan de rand van Urk, dat ook onderdeel uitmaakt van de route voor het Tulpenfestival. Het was niet het mooiste veld, maar was wel gunstig gelegen om de zonsopkomst ook vast te kunnen leggen.

De nacht er voor had het heel licht gevroren en ook die ochtend was de lucht nog helder. De zonsopkomst zou dan ook waarschijnlijk niet spectaculair worden, iets wat je eigenlijk wel wilt als je tulpen fotograferen gaat. We hadden de auto’s langs de weg geparkeerd en moesten langs de rand van het tulpenveld naar de andere kant lopen om de opkomende zon boven de tulpen te kunnen fotograferen. Het was kort voor zonsopkomst en de maan stond nog helder aan de lucht wat ook een bijzondere foto van tulpen bij maanlicht heeft opgeleverd.

Ik vind de foto’s van het rode tulpenveld, dat ik afgelopen Zaterdagochtend heb gefotografeerd, mooier dan de foto’s van de gele tulpen afgelopen ochtend. De omgeving was ook minder fraai en de zonsopkomst was niet zo mooi. Uiteraard was het moment dat de zon over het veld scheen wel even mooi als de tulpen door het eerste gouden strijklicht van de zon worden verlicht.

Nadat de zon wat hoger was, en de warme gouden kleur uit het zonlicht was verdwenen, zijn we nog even naar een vlakbij gelegen tulpenveld gereden. Op dat veld stonden rijen met tulpen in allerhande mooie kleuren. Paarse tulpen, rode tulpen, gele tulpen, ze stonden er allemaal. Aangezien de zon al vrij hoog aan de hemel stond, en het licht hard en wit was geworden, hebben we hier maar een enkele foto van tulpen geschoten. Wellicht dat we nog wel een keer naar dit veld terug gaan als de omstandigheden er weer naar zijn.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
De foto's op deze website mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd, gekopieerd, gewijzigd, verspreid of gepubliceerd worden.